Okseboller med tomat og æg
KEFTA:
500 gram hakket oksekød
1 stk. lille løg
koriander
1 tsk. knust spidskommen
salt og peber
TOMATSAUCE:
2 kilo tomater
1 stk. fintrevet løg
1 tsk. paprika
1 knsp knust chilli
100 gr smør
bredbladet persille, hakket
salt og sort peber
4 stk. æg
1, Krydderurterne hakkes fint. Oksekødet røres (med hænderne !) med krydderurter og krydderier. Smages til med salt og peber. Hviler en time, og formes derefter i hånden til små kødboller.
2. Til tomatsaucen skoldes og flås tomaterne. Deles i sjettedele. Smørret smeltes men brunes ikke. Tomaterne kommes ved sammen med de øvrige ingredienser til tomatsaucen, bortset fra persillen, og bringes til at småkoge.
3. Mens tomatsaucen koger ind kommes kødbollerne i sauterpanden. Vendes undervejs.
Når kødbollerne er færdige og saucen kogt ind, røres persille i.
Æggene slås udi og ned i saucen.
Når æggehviden har sat sig, tages sauterpanden af blusset.
Serveres.