2 stk. chillipeber
1 tsk. paprika
lidt spidskommen
700 gram flåede tomater
2 spsk. tomatpuré
500 gram bacon
1 stk suppevisk
4 fed hvidløg
3 stk. løg
1 bundt persille (stort)
500 gram udblødte røde kidneybønner
5 dl hvidvin
salt og peber
Bacon skæres i mindre stykker og sauteres i en gryde.
Hakkede løg, hvidløg, chilli og paprika kommes ved.
Flåede tomater i kvarte og tomatpuré kommes på.
Bønnerne kommes i.
Suppevisk kommes ved.
Vand hældes på til det dækker.
Sættes i ovnen i 3-4 timer ved 140 grader, uden låg.
Vand kommes på, hvis det første opsuges helt.
Når bønnerne er møre, hældes hvidvinen i.
Sættes i ovnen i endnu 45 minutter til bønnerne er helt møre.
Smages til med salt og peber og røres med masser af hakket persille.