Pörkölt (ungarsk gullash)
2 tykke skiver røget spæk
3-4 løg
4 hele hvidløg
4 nakkekoteletter
ungarsk paprika (Edelsüss)
¼ selleri
½ øl
2 gulerødder
timian kviste
lille dåse koncentreret tomat
lidt sukker
2 stærke chilier (kan udelades)
5 store kartofler
1 rød peber
Spækket smeltes i en stor
tykbundet gryde. Når det syder,
kommer du de hakkede løg i,
tilsæt derefter nakkekoteletterne,
der er skåret i tern. Lad det brune.
Tilsæt hele hvidløg, gulerødder og
selleri skåret i tern. Hæl en halv øl
i. Drys godt med Edelsüss
paprika. Læg nogle små kviste
timian i. Tilsæt en lille dåse
koncentreret tomat og lidt sukker.
Spæd med vand.
Man kan også tilsætte 2 små
stærke chilier (kan udelades). Når
retten har kogt ca. 1 time,
skrælles og skives kartoflerne og
puttes i gryden sammen med 1
rød peber, skåret i lange strimler.
Gryden skal i alt koge i ca. 1 ½
time, gerne 2 timer. Men vent med
kartoflerne til der kun er 20-25
min.s kogetid tilbage.