Pörkölt (ungarsk gullash)

2 tykke skiver røget spæk

3-4 løg

4 hele hvidløg

4 nakkekoteletter

ungarsk paprika (Edelsüss)

¼ selleri

½ øl

2 gulerødder

timian kviste

lille dåse koncentreret tomat

lidt sukker

2 stærke chilier (kan udelades)

5 store kartofler

1 rød peber

Spækket smeltes i en stor

tykbundet gryde. Når det syder,

kommer du de hakkede løg i,

tilsæt derefter nakkekoteletterne,

der er skåret i tern. Lad det brune.

Tilsæt hele hvidløg, gulerødder og

selleri skåret i tern. Hæl en halv øl

i. Drys godt med Edelsüss

paprika. Læg nogle små kviste

timian i. Tilsæt en lille dåse

koncentreret tomat og lidt sukker.

Spæd med vand.

Man kan også tilsætte 2 små

stærke chilier (kan udelades). Når

retten har kogt ca. 1 time,

skrælles og skives kartoflerne og

puttes i gryden sammen med 1

rød peber, skåret i lange strimler.

Gryden skal i alt koge i ca. 1 ½

time, gerne 2 timer. Men vent med

kartoflerne til der kun er 20-25

min.s kogetid tilbage.