Okseboller med tomat og æg

KEFTA:

500 gram hakket oksekød

1 stk. lille løg

koriander

1 tsk. knust spidskommen

salt og peber

TOMATSAUCE:

2 kilo tomater

1 stk. fintrevet løg

1 tsk. paprika

1 knsp knust chilli

100 gr smør

bredbladet persille, hakket

salt og sort peber

4 stk. æg

1, Krydderurterne hakkes fint. Oksekødet røres (med hænderne !) med krydderurter og krydderier. Smages til med salt og peber. Hviler en time, og formes derefter i hånden til små kødboller.

2. Til tomatsaucen skoldes og flås tomaterne. Deles i sjettedele. Smørret smeltes men brunes ikke. Tomaterne kommes ved sammen med de øvrige ingredienser til tomatsaucen, bortset fra persillen, og bringes til at småkoge.

3. Mens tomatsaucen koger ind kommes kødbollerne i sauterpanden. Vendes undervejs.

Når kødbollerne er færdige og saucen kogt ind, røres persille i.

Æggene slås udi og ned i saucen.

Når æggehviden har sat sig, tages sauterpanden af blusset.

Serveres.